Jovica Spajić: Nisam ja pokorio Aljasku, ja sam je uz puno poštovanja prigrlio (VIDEO)

Jovica Spajić, je prešao 566,9 km (352,3 milje) na Aljasci sa najboljim vremenom: 7 dana 5 sati 1 minut na trci Iditarod Trail Invitational

Pravi test ljudske izdržljivosti, prilagodljivosti i mentalne snage, takmičari prelaze 350 milja istorijskom stazom Iditarod sopstvenom snagom, vukući sa sobom svu svoju opremu za preživljavanje. Pre dolaska na cilj u McGrathu na Aljasci nudi se samo šest kontrolnih punktova sa hranom i minimalnim prostorijama za spavanje.

Posle ovog poduhvata Jovica Spajić eksluzivno za Trčanje.rs je govorio o celom putu.

O Iditarod Trail Invitational

Iditarod Trail Invitational je zimski ultramaraton sa najdužim trčanjem na svetu.

Jedno od najizazovnijih iskustava na planeti, učesnici se susreću sa ekstremnim fizičkim, ekološkim i mentalnim izazovima dok putuju istorijskom stazom Iditarod na biciklu, nogama ili skijama. Trka zahteva samodostalnost i značajnu elastičnost da bi se prebrodilo i do 30 smrznutih dana i noći, Iditarod Trail Invitational je svoju reputaciju izgradio na zloglasnim negostoljubivim uslovima i minimalnoj spoljnoj podršci.

Pravi test ljudske izdržljivosti, prilagodljivosti i mentalne snage, takmičari prelaze 350 kilometara istorijskom stazom Iditarod sopstvenom snagom, vukući sa sobom svu svoju opremu za preživljavanje. Pre dolaska na cilj u McGrathu na Aljasci nudi se samo šest kontrolnih punktova sa hranom i minimalnim prostorima za spavanje.

Izvor: trcanje.rs