Trčao preko 60 sati, prešao 410 kilometara i na kraju osvojio medalju!

Srpski specijalac pretrčao najdužu planinsku trku u Americi: trčao preko 60 sati, prešao 410 kilometara i na kraju osvojio medalju!

Pripadnik SAJ Jovica Spajić, podelio je drugo mesto u ultramaratonu koji je završen jutros u SAD. U pitanju je najduža „trail“ (planinska) trka na američkom kontinentu i jedna od najtežih trka na svetu, pod nazivom „Moab 240 Endurance Run“.

Trka se organizuje u državi Juta (Utah) u Moab rezervatu (pra-postojbini Navaho Indijanaca) i duga je tačno 243 milje (410 kilometara).

„Trka je poznata je po izuzetno ekstremnim vremenskim uslovima, gde se temperature kreću od +37 stepeni Celzijusa tokom dana do -7 stepeni noću. Miks pustinje, planine, sume, asfalta, snega, kiše, vetra, sunca, blata i svega onog što „majka priroda“ može da „baci“ na učesnike, čine ovu posebnu trku jako napornom, a ujedno i izuzetno kompetitivnom“, kaže Spaić.

Startovalo je više od 200 takmičara iz celog sveta, najviše sa američkog kontinenta, ali i iz Evrope, Azije, Afrike i Australije.

„Dao sam sve od sebe da našu Srbiju predstavim na najbolji mogući način, kako rezultatom, tako i ponašanjem i budem pravi „ambasador“ svoje zemlje. Trku sam završio za 62 sata i 40 minuta (bez spavanja) i osvojio drugo mesto, što je izuzetan uspeh u svetskim okvirima, s obzirom da sam na trku došao sam, bez tima, logistike i podrške. Ipak ogromna motivacija, vera i nada su me „vukle“ kroz trku i želja da zastavu naše zemlje pronesem kroz cilj visoko podignutu. Bogu Milostivom hvala uspeo sam i neizmerno sam srećan i ponosan. Radujem se unapred novim pričama i sa još više inspiracije nastavljam putem novih projekata oplemenjen ljubavlju prema svojoj zemlji, porodici, svim prijateljima koji mi pružaju podršku i kolegama iz Specijalne antiteroristicke jedinice SAJ MUP-a RS“, kaže Spajić.

(Kurir.rs/D.I.)

http://www.moab200.com/

Pogedaj foto galeriju: